Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
MALZEMELER
- 2 yaprak yufka
- 70ml Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
- 4 diş sarımsak
- 8-10 dal taze kekik
- 20 gr. mısır nişastası
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
- 1 adet yufka yaprağını tezgah üzerine serin.
- Kekikleri saplarından ayıklayın.
- Sarımsakları havanda döverek püre haline getirin, zeytinyağı, nişasta ve kekik yapraklarını, tuz ve karabiberi bir kabın içerisinde karıştırın.
- Bir fırça yardımı ile yufkanın üzerine kalın bir tabaka halinde eşit miktarlarda sürün.
- Kalan yufka yaprağını üzerine kapatın.
- Bir bıçak ile kare şeklinde kesin ve kenarlarını kapatıp 180 derece fırında kızarana kadar (altın sarısı renge gelinceye dek) pişirin
Afiyet Olsun...