Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

MALZEMELER
  • 2 yaprak yufka
  • 70ml Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
  • 4 diş sarımsak
  • 8-10 dal taze kekik
  • 20 gr. mısır nişastası
  • Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
  1. 1 adet yufka yaprağını tezgah üzerine serin.
  2. Kekikleri saplarından ayıklayın.
  3. Sarımsakları havanda döverek püre haline getirin, zeytinyağı, nişasta ve kekik yapraklarını, tuz ve karabiberi bir kabın içerisinde karıştırın.
  4. Bir fırça yardımı ile yufkanın üzerine kalın bir tabaka halinde eşit miktarlarda sürün.
  5. Kalan yufka yaprağını üzerine kapatın.
  6. Bir bıçak ile kare şeklinde kesin ve kenarlarını kapatıp 180 derece fırında kızarana kadar (altın sarısı renge gelinceye dek) pişirin

    Afiyet Olsun...

    Zeytinyağlı Kıtır Yemek Tarifi