Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2/3 su bardağı Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
- 2 su bardağı un
- 1.5 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- Yarım limonun suyu
- 1 paket vanilya
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu veya limon reçeli
HAZIRLANIŞI
- Fırınınızı 180 dereceye getirin.
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Rendelenmiş limon kabuğu (beyaz kısmını almamaya özen gösterin), limon suyu, zeytinyağı ve vanilyayı ilave edin.
- Un ve karbonatı eleyerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın ve 180 dereceye getirilmiş fırında pişirin.
- Tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
- Üzerine rendelenmiş limon kabuğu veya limon reçeli ekleyip, servis yapın.
Afiyet Olsun...