Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri


    MALZEMELER
      • 3 yumurta 
      • 1 su bardağı toz şeker
        • 2/3 su bardağı Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
        • 2 su bardağı un
        • 1.5 çay kaşığı karbonat
        • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 
        • Yarım limonun suyu
        • 1 paket vanilya 
        • 1 limonun rendelenmiş kabuğu veya limon reçeli 

        HAZIRLANIŞI

        1. Fırınınızı 180 dereceye getirin.
        2. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
        3. Rendelenmiş limon kabuğu (beyaz kısmını almamaya özen gösterin), limon suyu, zeytinyağı ve vanilyayı ilave edin.
        4. Un ve karbonatı eleyerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
        5. Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın ve 180 dereceye getirilmiş fırında pişirin.
        6. Tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
        7. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu veya limon reçeli ekleyip, servis yapın.

        Afiyet Olsun...

        Zeytinyağlı Kek Tarifi