Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
MALZEMELER
- 500 gr. bebek mısır
- 200 gr. soğan
- 100 gr. havuç
- 50 gr. kereviz sapı
- 150ml Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- 1 dal taze kekik
- 1 dal taze biberiye
- 100 ml. su
HAZIRLANIŞI
- Soğan, havuç, kereviz sapı ve sarımsağı küp şeklinde doğrayın.
- Bebek mısırları ortadan ikiye kesin. Kızgın bir tencereye zeytinyağının tamamını ekleyin.
- Soğanları hafif ateşte şekerini salması için bir miktar tuzla 5 dakika kadar pişirin.
- Sarımsağı ekleyin. Bir süre de sarımsağı pişirin.
- Bebek mısır, havuç, kereviz sapı, biberiye, kekik, tuz ve karabiber ilave edin.
- Suyu da ekleyerek yemeğin üzerini örtecek şekilde bir yağlı kağıt serin ve kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 40-50 dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun...