Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

      MALZEMELER

      • 500 gr. bebek mısır
      • 200 gr. soğan
      • 100 gr. havuç
      • 50 gr. kereviz sapı
      • 150ml Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
      • 2 diş sarımsak
      • Tuz, karabiber
      • 1 dal taze kekik
      • 1 dal taze biberiye
      • 100 ml. su

            HAZIRLANIŞI

            1. Soğan, havuç, kereviz sapı ve sarımsağı küp şeklinde doğrayın.
            2. Bebek mısırları ortadan ikiye kesin. Kızgın bir tencereye zeytinyağının tamamını ekleyin.
            3. Soğanları hafif ateşte şekerini salması için bir miktar tuzla 5 dakika kadar pişirin.
            4. Sarımsağı ekleyin. Bir süre de sarımsağı pişirin.
            5. Bebek mısır, havuç, kereviz sapı, biberiye, kekik, tuz ve karabiber ilave edin.
            6. Suyu da ekleyerek yemeğin üzerini örtecek şekilde bir yağlı kağıt serin ve kapağını kapatın.
            7. Kısık ateşte yaklaşık 40-50 dakika kadar pişirin.    

            Afiyet Olsun...

            Zeytinyağlı Bebek Mısır Yemek Tarifi