Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

        MALZEMELER

        • 500 gr iri kalamata çekirdeksiz yeşil zeytin
        • 50 gr. ançüez
        • 50 gr. rendelenmiş Kars gravyeri
        • 5-6 dal maydanoz
        • Tuz, karabiber
        • Kızartmak İçin Egemden Riviera

        Panelemek için:

        • 3 adet yumurta akı
        • 100 gr. un
        • 200 gr. galeta unu

        HAZIRLANIŞI

              1. Maydanozları ince ince doğrayın.
              2. Kars gravyerini rendeleyin.
              3. Ançüez, maydanoz, Kars gravyeri, tuz ve karabiberi karıştırın.
              4. Bir çay kaşığı yardımı ile hazırladığınız karışımı zeytinlerin içerisine doldurun.
              5. Hazırladığınız dolgulu zeytinleri önce una, sonra yumurta akına, son olarak da galeta ununa bulayın ve geniş bir kaba tek sıra halinde dizin.
              6. Kızgın yağın içerisinde zeytin taneleri kızarana kadar pişirin ve peçete üzerine alın.

              Afiyet Olsun...

              Zeytin Kızartması Yemek Tarifi