Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

MALZEMELER
- 500 gr iri kalamata çekirdeksiz yeşil zeytin
- 50 gr. ançüez
- 50 gr. rendelenmiş Kars gravyeri
- 5-6 dal maydanoz
- Tuz, karabiber
- Kızartmak İçin Egemden Riviera
Panelemek için:
- 3 adet yumurta akı
- 100 gr. un
- 200 gr. galeta unu
HAZIRLANIŞI
- Maydanozları ince ince doğrayın.
- Kars gravyerini rendeleyin.
- Ançüez, maydanoz, Kars gravyeri, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Bir çay kaşığı yardımı ile hazırladığınız karışımı zeytinlerin içerisine doldurun.
- Hazırladığınız dolgulu zeytinleri önce una, sonra yumurta akına, son olarak da galeta ununa bulayın ve geniş bir kaba tek sıra halinde dizin.
- Kızgın yağın içerisinde zeytin taneleri kızarana kadar pişirin ve peçete üzerine alın.
Afiyet Olsun...