Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri



MALZEMELER
  • 100 gr. çekirdeksiz yeşil zeytin (tercihen tuzu alınmış)
  • 1 dal taze kekik
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 tutam zencefil
  • 2 çorba kaşığı Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı krema
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • 1 tutam kıyılmış dereotu
HAZIRLANIŞI
  1. Zeytinleri mutfak robotunda1 çorba kaşığı Egemden zeytinyağı, kekik, biberiye, karabiber ve zencefil ile püre haline gelinceye kadar ezin.
  2. Kalan zeytinyağını tencerede ısıtıp, unu kavurun.
  3. Sıcak suyu ilave edin, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
  4. Zeytin püresi ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
  6. Yeşil zeytin çorbasını servis etmeden hemen önce çırpılmış kremayı ilave edip karıştırın.
  7. Kıyılmış dereotu ile süsleyin.
  8. Çorbanın üzerinde ince bir şerit halinde Egemden zeytinyağınızı gezdirin ve servis edin.

    Afiyet olsun...

    Zeytin Çorbası Yemek Tarifi