Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
MALZEMELER
- 100 gr. çekirdeksiz yeşil zeytin (tercihen tuzu alınmış)
- 1 dal taze kekik
- 1 dal taze biberiye
- 1 tutam zencefil
- 2 çorba kaşığı Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı krema
- 6 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- 1 tutam kıyılmış dereotu
HAZIRLANIŞI
- Zeytinleri mutfak robotunda1 çorba kaşığı Egemden zeytinyağı, kekik, biberiye, karabiber ve zencefil ile püre haline gelinceye kadar ezin.
- Kalan zeytinyağını tencerede ısıtıp, unu kavurun.
- Sıcak suyu ilave edin, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
- Zeytin püresi ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
- Yeşil zeytin çorbasını servis etmeden hemen önce çırpılmış kremayı ilave edip karıştırın.
- Kıyılmış dereotu ile süsleyin.
- Çorbanın üzerinde ince bir şerit halinde Egemden zeytinyağınızı gezdirin ve servis edin.
Afiyet olsun...