Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
MALZEMELER
- 4 adet 150 g antrikot
- 3 adet orta boy patataes
- 100 ml krema
- 100 ml süt
- 50 g tereyağı
- Ayçiçek yağı
- Tuz, karabiber
- Egemden Trüf Aromalı Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
- Patatesleri yıkayıp soyun ve ince dilimler halinde doğrayın.
- Bir tencereye alıp haşlayın.
- Haşlanan patatesleri süzün ve haşlama suyundan bir bardak ayırın.
- Haşlama suyu, patates, krema ve sütü bir ocağa alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin.
- Baharatlar ve Egemden Trüf Aromalı Zeytinyağını gezdirip sıcak olarak bekletin.
- Antrikotları baharat ve yağ ile tatlandırıp bir tavada her iki tarafınıda kızartın.
- Dilimleyip püre ile servis edin.
Afiyet olsun...