Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

        MALZEMELER

        • 500ml Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
        • 500 gr. somon
        • Portakal kabuğu
        • 2 diş sarımsak
        • 1 dal tale kekik    

        HAZIRLANIŞI

              1. Kılçığından ve derisinden ayrılmış somon filetolarını 50 gr. büyüklüklerde porsiyonlayın.
              2. Zeytinyağını derin bir tencereye koyarak 40 dereceye getirin.
              3. Portakal kabuklarını, kekiği ve sarımsağı zeytinyağının içine atın. Somonlara tuz ve karabiber ekleyip zeytinyağının içine atarak 30 dakika yağda bırakın.
              4. Pişirme esnasında yağı 40 derecede sabit tutun.
              5. Bunun için arada ateşten alabilirsiniz.
              6. Hiçbir zaman yağın fokurdamaması gerekir, aksi halde balıklar kızarıp renk değiştirecektir.

              Afiyet Olsun...

              Somon Konfit Yemek Tarifi