Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

MALZEMELER
- 500ml Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
- 500 gr. somon
- Portakal kabuğu
- 2 diş sarımsak
- 1 dal tale kekik
HAZIRLANIŞI
- Kılçığından ve derisinden ayrılmış somon filetolarını 50 gr. büyüklüklerde porsiyonlayın.
- Zeytinyağını derin bir tencereye koyarak 40 dereceye getirin.
- Portakal kabuklarını, kekiği ve sarımsağı zeytinyağının içine atın. Somonlara tuz ve karabiber ekleyip zeytinyağının içine atarak 30 dakika yağda bırakın.
- Pişirme esnasında yağı 40 derecede sabit tutun.
- Bunun için arada ateşten alabilirsiniz.
- Hiçbir zaman yağın fokurdamaması gerekir, aksi halde balıklar kızarıp renk değiştirecektir.
Afiyet Olsun...