Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Murat Bozok

Kuzu Küşneme, Patlıcan Püresi Yemek Tarifi

MALZEMELER
  • 6 adet küşneme
  • 300 gr. patlıcan
  • 70 gr. zeytin ezmesi
  • 100ml Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
  • 200 gr. kabuklu yer fıstığı
  • Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI

Yer fıstığı için:

Taze fıstıkları kabukları ile birlikte bir tencerede 2 saat haşlayıp soğumasını bekleyin. Önce dış kabukları, sonra zar şeklindeki iç kabukları soyun. Servis yapmadan önce bir tavada az bir zeytinyağı ile kavurup bir tutam tuz ekleyin.

Yer fıstığı için:

Patlıcanları şerit soyup iri parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye zeytinyağı koyup patlıcanları kavurun. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Pişirdiğiniz patlıcanları mutfak robotuna koyup püre haline getirin. Zeytin ezmesini de ilave edip pürüzsüz bir hale getirin. Süzgeçten süzerek kabuklarını atın. Tuz ve karabiber ekleyin.

Küşneme

Tavayı kızdırıp zeytinyağı koyun. Küşnemeleri, biraz tuz ve karabiber koyduktan sonra serptikten sonra kızmış olan tavada fazla karıştırmadan karamelize edin.