Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
MALZEMELER
- 1 demet pazı
- 1 adet kılçıksız levrek
- 100 gr. ayıklanmış karides
- 50 gr. ayıklanmış iç midye
- 50 gr. ayıklanmış kalamar
- 100ml Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- Tuz, karabiber
- 100 ml. su
- 10 gr. toz rezene
HAZIRLANIŞI
- Pazıların saplarını ayıklayın.
- Kaynayan tuzlu suda en fazla 30 saniye kadar haşlayın ve hemen buzlu suya alın.
- Tüm deniz mahsullerini hemen hemen aynı boyutlara gelecek şekilde doğrayın.
- Soğanın yarısını ince doğrayın. Tuz, karabiber, rezene ve sarımsağı ilave edip karıştırın.
- Pazı yapraklarını bir tezgaha serin.
- Hazırladığınız karışımı pazı yapraklarına eşit miktarlarda paylaştırın ve rulo şeklinde sarın.
- Geriye kalan soğanı kalın doğrayarak tencerenin altına pazılardan arta kalan parçalarla birlikte serin.
- Sardığınız yaprakları tencereye düzgünce dizin.
- Üzerine zeytinyağını ve suyu ilave edin.
- Porselen bir tabakla üzerini kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin ve ağzı kapalı olarak soğutun.
Afiyet Olsun...