Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

        MALZEMELER

        • 1 demet pazı
        • 1 adet kılçıksız levrek
        • 100 gr. ayıklanmış karides
        • 50 gr. ayıklanmış iç midye
        • 50 gr. ayıklanmış kalamar
        • 100ml Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (arzuya göre Yoğun veya Yumuşak Lezzet)
        • 2 diş sarımsak
        • 1 adet orta boy soğan
        • Tuz, karabiber
        • 100 ml. su
        • 10 gr. toz rezene

        HAZIRLANIŞI

        1. Pazıların saplarını ayıklayın.
        2. Kaynayan tuzlu suda en fazla 30 saniye kadar haşlayın ve hemen buzlu suya alın.
        3. Tüm deniz mahsullerini hemen hemen aynı boyutlara gelecek şekilde doğrayın.
        4. Soğanın yarısını ince doğrayın. Tuz, karabiber, rezene ve sarımsağı ilave edip karıştırın.
        5. Pazı yapraklarını bir tezgaha serin.
        6. Hazırladığınız karışımı pazı yapraklarına eşit miktarlarda paylaştırın ve rulo şeklinde sarın.
        7. Geriye kalan soğanı kalın doğrayarak tencerenin altına pazılardan arta kalan parçalarla birlikte serin.
        8. Sardığınız yaprakları tencereye düzgünce dizin.
        9. Üzerine zeytinyağını ve suyu ilave edin.
        10. Porselen bir tabakla üzerini kapatın.
        11. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin ve ağzı kapalı olarak soğutun.

        Afiyet Olsun...

        Deniz Mahsüllü Pazı Sarma Yemek Tarifi