Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

MALZEMELER
  • 500 ml süt 
  • 100 g şeker 
  • 20 g pirinç 
  • 25 g mısır nişastası 
  • Egemden Çikolata Aromalı Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
  1. Fırını 200 dereceye getirip ısıtın. 
  2. Süt, şeker ,pirinç ve Egemden Çikolata Aromalı Zeytinyağını bir tencereye alın.
  3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 
  4. Nişastayı az bir su ile açıp karıştırarak sütlaca ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  5. Kıvam alınca ısıya dayanıklı kaplara dökün ve kaseleri derin bir tepsiye alın. 
  6. Tepsinin dibine 2 parmak soğuk su koyun ve sütlaçları fırınlayın.
  7. Üzerleri yanınca fırından çıkartın ve suyun içinden alıp buzdolabında soğutun ve servis edin. 

      Afiyet olsun...

      Çikolata Yağlı Fırın Sütlaç