Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
MALZEMELER
- 500 ml süt
- 100 g şeker
- 20 g pirinç
- 25 g mısır nişastası
- Egemden Çikolata Aromalı Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
- Fırını 200 dereceye getirip ısıtın.
- Süt, şeker ,pirinç ve Egemden Çikolata Aromalı Zeytinyağını bir tencereye alın.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Nişastayı az bir su ile açıp karıştırarak sütlaca ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
- Kıvam alınca ısıya dayanıklı kaplara dökün ve kaseleri derin bir tepsiye alın.
- Tepsinin dibine 2 parmak soğuk su koyun ve sütlaçları fırınlayın.
- Üzerleri yanınca fırından çıkartın ve suyun içinden alıp buzdolabında soğutun ve servis edin.
Afiyet olsun...