Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

MALZEMELER
  • 2 yumurta sarısı 
  • 150 ml sıvıyağ 
  • 50 ml zeytinyağı 
  • 10 g hardal 
  • 3-4 damla limon suyu 
  • Tuz, karabiber 
  • Egemden Çikolata Aromalı Zeytinyağı 

HAZIRLANIŞI
  1. Jelatin yapraklarını soğuk suya koyun ve yumuşayana kadar bekletin. 
  2. Süt, krema ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın. 
  3. 5 dakika karıştırın ve jelatinleri sıkıp ekleyin. Çözülene kadar karıştırın. 
  4. Ilık kıvama gelince kaplara dökün ve 2 saat buzdolabında bekletin. 
  5. Böğürtlen, Egemden Çikolata Aromalı  Zeytinyağı ve şekeri bir mutfak robotunda püre haline getirin ve hazır olan panna cottaların üzerine döküp servis edin.

      Afiyet olsun...

      Çikolata Yağlı Böğürtlen Soslu Panna Cotta