Murat Bozok ile Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
MALZEMELER
- 2 yumurta sarısı
- 150 ml sıvıyağ
- 50 ml zeytinyağı
- 10 g hardal
- 3-4 damla limon suyu
- Tuz, karabiber
- Egemden Çikolata Aromalı Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
- Jelatin yapraklarını soğuk suya koyun ve yumuşayana kadar bekletin.
- Süt, krema ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın.
- 5 dakika karıştırın ve jelatinleri sıkıp ekleyin. Çözülene kadar karıştırın.
- Ilık kıvama gelince kaplara dökün ve 2 saat buzdolabında bekletin.
- Böğürtlen, Egemden Çikolata Aromalı Zeytinyağı ve şekeri bir mutfak robotunda püre haline getirin ve hazır olan panna cottaların üzerine döküp servis edin.
Afiyet olsun...