Tarihçe

Türkiye’nin sıvıyağ sektörünün lider markası Yudum, sektöründe en çok tercih edilen ve en yaygın dağıtılan ve tüketilen markasıdır. Zeytinyağı üretimi ilk olarak 1975 yılında İstanbul Haliç fabrikasında başlamıştır.1984 yılında tüm fabrikanın Ayvalık’a taşınmasıyla birlikte yeni yatırım dahilinde üretim kapasitesi de arttırılarak zeytinyağının yanı sıra Yudum ve Sırma markalarıyla yemeklik ayçicek ve mısır yağıda üretilmeye başlamıştır.
1995 yılında şirketin tamamı Unilever Şirketler Topluluğu’na Unikom ünvanı ile dahil olmuştur.
2004 yılında Unikom unvanı Yudum Gıda San. ve Tic. A.Ş olarak değişmiş, ihracat departmanı kurulmuş ve Temmuz 2004’te zeytinyağı ihracatına başlanmıştır.
2008 yılında ise Yudum Gıda Orta doğu ve körfez bölgesi, Kuzey Afrika, İran ve Orta Asya bölgelerinde sıvıyağ, şeker, ambalaj, perakende ve emlak sektörlerinde faaliyet gösteren Savola Group’un bünyesine katılmıştır.
Sıvıyağ pazarında yıllardır Yudum ve Sırma markaları ile Türkiye’nin en çok tercih edilen sıvı yağlarını üreten Yudum Gıda’nın 18.000 m2 açık alan üzerine kurulu Ayvalık’taki fabrikasının yıllık üretim kapasitesi mısır yağı ve ayçicek yağı için 100.000 ton, zeytinyağ için 20.000 ton’dur.