Püf Noktalar

PÜF NOKTALAR
Tavuğu, içinin pişmesi, dışının yanmaması için, göğsü altta, sırtı üstte olacak şekilde tepsiye koyun ve fırınınızı 180 °C‘de kullanın.

PÜF NOKTALAR
Sote ederken, pişirilecek malzemenin eşit büyüklükte olmasına dikkat edilmelidir. Küçük parçalar halinde doğranmış sebze, balık veya etler sote edilirken, tava veya tencerenin kapağı kapatılmaz. Ama parçalar büyük ise, gereçler renk aldıktan sonra, kapak örtülerek pişirmeye devam edilmelidir.

PÜF NOKTALAR
Kızartma yağının ideal sıcaklığa geldiğini anlamak için kızartılacak malzemeden küçük bir parçayı yağa atın. 20 saniyede yüzeye çıkıyorsa yağ istenilen ısıdadır. Kızartma süresince yağın ısısı sabit kalmalıdır. Bunun için kızartma kabına bir seferde fazla yiyecek koymamaya dikkat edin.

PÜF NOKTALAR
Bir yemeğin üzerini gratine etmek için yemeğin üst kısmına; beşamel sos, rendelenmiş peynir veya yumurtayla karıştırılmış ekmek içi sürülür ve fırına verilir.Gratine tadını daha fazla alabilmek için, yemeğin konulduğu kabın fazla derin olmaması daha düz tepsilerin seçilmesi gerekir.

PÜF NOKTALAR
Sebze yemeği pişirilirken yemeğe ekleyeceğiniz içme suyu yerine, yemekten kalan sebze parçalarını bir tencerede üzerini biraz geçecek kadar su koyup kaynatın. Süzdükten sonra sıcak olarak yemeğinize ilave edin. yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.

PÜF NOKTALAR
Eğer evde ekmek yapıyorsanız, içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve ezilmiş patates ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacaktır.

PÜF NOKTALAR
Un ve nişasta türü malzemeyi nereden kullanırsanız kullanın mutlaka elekten geçiriniz ki topak topak kalmasın.

PÜF NOKTALAR
Hazırladığınız sosun servise kadar soğumadan kalmasını istiyorsanız, sos kabını sıcak su dolu bir kabın içinde bekletin.

PÜF NOKTALAR
Çılbır yaparken, su yumurtanın üzerini kapatacak miktarda olmalı, pişirmeyi kolaylaştırmak için de suyunu biraz tuz ve sirke eklenmelidir.